top of page

Veel belangstelling bij festival De Kolk

Op zondag 29 mei werd Festival de Kolk georganiseerd i.v.m. het 10-jarig bestaan van het Infocentrum. Van 11 tot 17 uur waren er allerlei activiteiten en voorstellingen en kon men lekker (lokaal) eten en drinken.

Ondanks het mindere weer was er veel belangstelling voor de activiteiten. De aanwezige kramen werden ook goed bezocht.

In de mediaruimte van het Infocentrum kon men de film ‘Terug naar toen’ bekijken. Deze film geeft een inzicht in de activiteiten van ’t Olster Erfgoed.

’t Olster Erfgoed stond met 2 kramen op het Festival de Kolk. In de ene kraam werden boeken en Tijdschriften verkocht in de andere kraam werd door Erna Zijlstra uitleg gegeven over het mutsen plooien en stond een aantal mutsen uit de collectie van de vereniging geëtaleerd.


Ook konden bezoekers voor € 0,50 raden hoeveel plooien een muts had. Dat bleek niet gemakkelijk te zijn. De geschatte aantallen plooien liep zeer uitéén, van enkele honderden tot enkele duizenden. Uiteindelijk was het Hans Harhuis die het werkelijke aantal plooien, 529, het dichtst benaderde met 520 plooien. Hans heeft inmiddels zijn prijs, een pakketje met Olster pöfferties van de Bökkers Mölle en een aantal boekjes van ’t Olster Erfgoed, in ontvangst genomen.Comments


bottom of page