top of page

't Olstererfgoed op de Jaarmarkt Olst

Zaterdag 19 september staat de historische vereniging ’t Olster Erfgoed op de Jaarmarkt.


Vanzelfsprekend is er dit jaar weer de fototentoonstelling “Wie kent ze nog?”. Waarbij een beroep wordt gedaan op (oud) Olstenaren voor het herkennen van de gefotografeerde (oud) dorpsgenoten.


Dit jaar kunt u voor €0,50 ook uw kennis testen van “oude” voorwerpen. Te winnen zijn o.a. koffie/thee en gebak voor twee personen bij Op Duur (Infocentrum) en de uitgave “Olster Woorden” .


Verder zijn de nodige boeken, tijdschriften en dvd’s over de historie van Olst en omstreken te koop, waaronder “Olst door de jaren heen“ (PLUS-Boek), “De geschiedenis van Olst” geschreven door Jan Hilferink en ook de dvd “Olst in 1964” is nog steeds te bestellen.


Bent u nog geen lid van ’t Erfgoed, dan is het dit jaar op de Jaarmarkt UW kans! Als nieuw lid ontvangt u het boek “Olst door de jaren heen” (PLUS boek ) en drie Tijdschriften naar keuze gratis. Een jaar lidmaatschap kost €22.


En voor een verjaardag, jubileum of de komende feestdagen is het lidmaatschap ook een heel leuk, origineel cadeau! Niet alleen wordt de vereniging ondersteund, maar de ontvanger krijgt natuurlijk ook 3x per jaar het Tijdschrift in de bus.


Bent u al lid en wilt u iets meer doen voor de vereniging, misschien is dan vrijwilliger in één van de werkgroepen van het Erfgoed een idee? Voor meer informatie en opgave kunt u terecht bij de kraam.


Gezocht: afbeeldingen uit jaren 60, 70, 80 en 90 uit de vorige eeuw. Uit jaren veertig, vijftig en voor WOII heeft ’t Olster Erfgoed veel materialen en foto’s in haar archief. Daarbij steken de decennia daarna magertjes af.

Misschien heeft u foto’s waarvan u niet wist dat de Erfgoed er waarde aan zou hechten? Aarzel niet en deel de foto’s met de historische vereniging. Nb: de vereniging scant en digitaliseert de afbeeldingen, u behoudt dus de originele afdruk.


Comments


bottom of page