top of page

18 mei: Snuffelen in de historie van Olst

Zaterdag 18 mei kunt u bij ’t Olster Erfgoed snuffelen in de historie van de voormalig gemeente Olst. Speciale aandacht besteden we aan de schenkingen van onze oud burgemeester jonkheer Gerhard van Suchtelen van de  Haare en de Opendag 1986 van Duphar, het huidige Abbott.

 

Oud burgemeester jonkheer Gerhard van Suchtelen van de  Haare, burgemeester van 1880 – 1909, had een bijzondere hobby: knipselkunst. Zijn nazaten hebben de historische vereniging enkele van deze mooie kunstwerken geschonken. Op 18 mei kunt u deze bezichtigen. Van een recentere datum zijn afbeeldingen van de open dag in 1986 van Duphar. Daar op zijn veel (oud) Olstenaren te zien. Zaterdag kunt u ze bij ’t Olster Erfgoed bekijken en uitleg krijgen hoe u deze (en veel andere historische foto’s) op uw eigen laptop thuis kunt bekijken.


 

Heeft u een (historisch) voorwerp thuis dat een restauratie nodig heeft? En bent u lid? Misschien komt dat voorwerp in aanmerking om door onze (Repair Shop) vrijwilliger onder handen te worden genomen. Eventueel krijgt u  tips om dit thuis te doen of u kunt zelf aan de slag onder deskundige begeleiding. Kom 18 mei  met het voorwerp of een foto.

Ook is de Genealogie Werkgroep aanwezig om u (verder) te helpen met uw familie onderzoek.

 

De expositieruimte van ’t Olster Erfgoed  heeft sinds kort een nieuwe indeling en exposities.

Natuurlijk kunt u de publieksmappen met knipsels en afbeeldingen doorzoeken of misschien wilt u iets weten over de Olster geschiedenis.


Op 18 mei bent u  van 10.00 tot 14.00 uur van harte welkom bij het Infocentrum, Rijksstraatweg 109 Den Nul.


’t Olster Erfgoed gaat elke 3e zaterdag van de maand zo’n snuffeldag organiseren. Noteer alvast 15 juni in uw agenda

 

Comments


bottom of page