top of page

15 juni: Snuffelen in de historie van Olst

Zaterdag 15 juni kunt u weer snuffelen in de historie van de voormalig gemeente Olst. De historische vereniging ’t Olster Erfgoed organiseer dan haar tweede snuffeldag.

Voor diegenen die de afbeeldingen van de open dag in 1986 van Duphar (nu Abbott) nog niet hebben kunnen zien, is er nu een nieuwe kans. Op deze foto’s zijn veel (oud) Olstenaren te zien. Zaterdag kunt u ze bij ’t Olster Erfgoed op een groot scherm bekijken en uitleg krijgen hoe u deze (en veel andere historische foto’s) op uw eigen laptop kunt zien.?

De nieuwe indeling van de expositieruimte van ’t Olster Erfgoed heeft inmiddels veel enthousiaste reacties opgeleverd. Kom zaterdag zelf kijken en krijg uitleg.

Misschien heeft u een bijzonder en/of oud voorwerp thuis dat in aanmerking kan komen om door onze vrijwilliger onder handen te worden genomen. Eventueel krijgt u tips om dit thuis te doen of u kunt zelf aan de slag onder deskundige begeleiding. Kom 15 juni met het voorwerp, u kunt ook een foto meenemen.

Natuurlijk kunt u de publieksmappen met krantenknipsels en afbeeldingen doorzoeken of misschien wilt u iets weten over de Olster geschiedenis.

Niet te vergeten: er zijn doorlopend films van oud Olst en oud Olstenaren te zien. Voor velen een feest van herkenning.


Op 15 juni bent u van 10.00 tot 14.00 uur van harte welkom bij het Infocentrum, Rijksstraatweg 109 Den Nul.

’t Olster Erfgoed organiseert elke 3e zaterdag van de maand een snuffeldag (met uitzondering van september. De volgende is op zaterdag 20 juli.

En noteer vast in uw agenda: woensdagavond 3 juli vanaf 19.00 uur organiseert ’t Olster Erfgoed een rondleiding over de oud begraafplaats in Olst.Comments


bottom of page