top of page

11 maart activiteiten Holstohus

Op zaterdag 11 maart organiseert de historische vereniging ’t Olster Erfgoed een leuke middag met allerlei activiteiten in het Holstohus.


Afsluiting “Olst door de jaren heen”

Deze middag is ter afsluiting van de zeer succesvolle PLUS verzamelactie “Olst door de jaren heen”.


Film “Olst in 1950”

Om 14 uur is een film te zien van Olst in 1950. De film is opgenomen in juni 1950 en toont beelden van dorpsbewoners, winkels en winkeliers, scholen en kinderen, de padvinderij, verenigingen, sportclubs, boten op de IJssel, boerderijen, Welsum en nog véél meer. De film duurt ongeveer drie kwartier. De videogroep Olst-Wijhe verzorgt de vertoning. ’t Olster Erfgoed is benieuwd of er mensen zijn die de situaties, personen of misschien zichzelf herkennen.
Lezing Albert Bartelds

In het kader van “Maart Dialectmaand” verzorgt vanaf 15.30 uur streektaalconsulent Albert Bartelds een lezing.

Albert Bartelds maakt samen met Hendrik Jan Bökkers de zeer succesvolle podcast “De Nedersaksen”. Een tweewekelijkse podcast over de Nedersaksische taal, cultuur en geschiedenis.

Albert Bartelds geeft gastlessen aan het MBO onderwijs over Nedersaksische taal en cultuur. Tijdens de lezing zal hij hierover meer vertellen. En ook hoe dat valt binnen de veelal multiculturele klassen met meertalige leerlingen.

Na afloop van de lezing is er voor de bezoekers nog een kleine quiz waarbij diverse leuke prijzen zijn te winnen.


Genealogie

Op 11 maart is de genealogiewerkgroep van ’t Olster Erfgoed aanwezig om meer te vertellen en te laten zien over genealogie en stamboomonderzoek. Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw familie, maar weet niet hoe te starten? Vraag het aan de aanwezige werkgroepleden, zij kunnen u verder helpen.


Geschiedenis Olst

Ook zijn enkele voorwerpen uit het grote archief van de historische vereniging te zien. Voor diegenen die, nieuwsgierig geworden door het album, nog meer willen weten over de geschiedenis van Olst zijn er boeken en tijdschriften te koop.

Én het is natuurlijk dé kans om toch nog dat ene ontbrekende plaatje uit het verzamelalbum te scoren.


Vanaf 13.45 uur is de inloop in het Holstohus, het programma duurt tot ca. 17.00 uur.

De toegang is gratis. Vooraf reserveren is niet nodig.

Comentarios


bottom of page