top of page

Film ‘Terug naar toen’ in première op Festival de Kolk


Op zondag 29 mei wordt op het Infocentrum bij Den Nul het 10-jarig bestaan van het Infocentrum gevierd met een festival. Daar is van 11 tot 17 uur van alles te zien en te beleven. Zo draait er in de filmzaal de hele dag de film ‘Terug naar toen’. Deze korte speelfilm gaat over Ans en Mans, een echtpaar uit de 19e eeuw dat op tijdreis gaat. Die rollen worden gespeeld door Gerida van Gerrevink en Lex Rutgers. Ze gaan op bezoek bij de historische vereniging ’t Olster Erfgoed en herkennen daar veel uit hun eigen tijd.

In het humoristische verhaal komen veel activiteiten van vrijwilligers van ’t Olster Erfgoed voorbij: het restaureren van voorwerpen, het digitaliseren en archiveren, het exposeren, een tijdschrift maken, enz. De film is gemaakt door de video-werkgroep van de vereniging.


Ans en Mans kijken er hun ogen uit en zijn helemaal verbaasd als ze in een mooie old-timer een ritje vanuit van het Infocentrum maken. ’t Olster Erfgoed hoopt dat de film ook de kijker enthousiast maakt en op het idee brengt om zich als vrijwilliger in te zetten voor het levend houden van de historie van onze streek.Comments


bottom of page